Ruim drie jaar geleden benaderde Jan Rodts ons i.v.m. een ambitieus boekproject. Jan is oprichter en voorzitter van Vogelbescherming Vlaanderen, maar dit boek wilde hij op persoonlijk titel schrijven. Jan Rodts wilde graag dat Buiten-Beeld de hofleverancier zou zijn voor de foto’s in het boek.

Jan had een uitgesproken idee over deze nieuwe vogelgids. Hij zou anders moeten zijn dan alle andere gidsen en vooral gebaseerd op goede foto’s. Dit heeft geresulteerd in De slimste vogelgids. 

In het boek beschrijft hij 192 voorkomende soorten in Nederland en België. Dankzij fijne pijltjes vind je in één oogopslag de karakteristieke kenmerken terug van elke vogel. Het is geen gids voor de doorgewinterde vogelaar maar wel de ideale compagnon voor elke vogelkijker, wandelaar en doorsnee natuurliefhebber. 

Dat Jan een goed gevoel bleek te hebben dat er behoefte was aan een dergelijke gids blijkt uit het feit dat er liefst vier drukken binnen het eerste jaar zijn verschenen.

In navolging van dit succes, verschijnt binnenkort De slimste vogelgids Junior, een versie voor kinderen. Ook hiervoor zal Buiten-Beeld de meeste foto’s leveren.

Wij zijn er trots op dat Buiten-Beeld bij heeft kunnen dragen aan dit succesvolle boekproject van Jan Rodts!