Van de ruige Wadden tot intieme beekdalen en van uitgestrekte heidevelden tot mysterieuze bossen. Noord-Nederland is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen.

Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je al deze gebieden niet tot in detail kunt kennen. Niet als je in Friesland, Groningen of Drenthe woont, laat staan als je er met vakantie gaat. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben. 

Een team van natuur- en landschapsfotografen uit Noord-Nederland bedacht hiervoor de oplossing. Met grote toewijding hebben zij het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Friesland, Groningen en Drenthe, een uniek naslagwerk voor Noord-Nederland.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

De titel van het boek luidt: De mooiste fotolocaties – Noord-Nederland.

In bijna 400 pagina’s komen 160 verschillende natuurgebieden en meer dan 650 exacte gpslocaties uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe aan bod. Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden in het noorden van Nederland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

Vanaf eind juni is het boek verkrijgbaar via de boekhandels.

Specificaties
Formaat: 24×21 cm
Aantal pagina’s: 368
Uitgave: softcover, gebonden en genaaid
Cover: beide zijden met uitklapbare kaart
ISBN: 978907958828
Prijs: € 44,90

Bestellen via: https://webshop.natuurfotografie.nl/product/de-mooiste-fotolocaties-van-noord-nederland/