STIX_logo_6DEFPIXFACTORY ondersteunt van harte Stichting KidzKlix! Van elke afgesloten pixpas abonnement dragen wij € 5,- aan KidzKlix.

De droom van KidzKlix
KidzKlix stelt zichzelf ten doel kinderen en gezinnen bewust te maken van de schoonheid van de natuur. Wij vinden dat kinderen recht hebben op natuur en dat natuur noodzakelijk is voor hun cognitieve en emotionele ontwikkeling.
Om dat doel te bereiken, maakt KidzKlix gebruik van de fotocamera. KidzKlix laat kinderen op die manier anders – met meer focus – naar die natuur kijken.

Fotografen weten als geen ander hoe je een magisch moment kunt vastleggen. Natuurfotografen onderscheiden zich door zich eerst goed te verdiepen in hun onderwerp. De omgeving en het gedrag van het dier, de groeiwijze van de plant, de seizoenen, zijn allemaal belangrijk om tot een goede foto te komen. De camera zorgt voor focus. Als je alle ruis uit de omgeving weglaat en je concentreert je op dat ene onderwerp, zorgt dat ervoor dat je meer ziet, meer beleeft, meer voelt, meer leert.
Onze aanpak maakt dat kinderen straks de volwassenen zijn die terug kijken op leuke, leerzame, mooie en spannende ervaringen in de natuur. Volwassenen die beter aanvoelen hoe belangrijk die natuur is voor hun (over)leven. Volwassenen die er verstandiger mee omgaan en dat weer aan hun eigen kinderen doorgeven.

KidzKlix is opgezet vanuit de overtuiging dat de fotocamera een prachtige manier is om kinderen te verbinden met natuur. Een camera stelt je in staat om anders en met meer focus naar de natuur te kijken en daardoor enorm enthousiast worden.

KizKlix wil deze passie voor natuur zo groot mogelijk maken, door kinderen de natuur werkelijk te laten beleven. Door met hen, hun begeleiders en een eigen (leen)camera in de natuur te speuren naar onvergetelijke momenten.

Voor meer informatie: www.kidzklix.nl