Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vond alweer de 13e editie plaats van PiXperience in het AFAS Theater in Leusden. Na 2 online edities in 2020 en 2021 konden we het dit jaar gelukkig weer op locatie organiseren. Sprekers als Ruben Smit, Bart Heirweg, Albert Dros, Jan Vermeer, Marijn Heuts, Leon Baas, Geurt Besselink en Martin Steenhaut gaven inspirerende presentaties en deelden hun kennis en ervaring. Een ‘must-visit’ voor elke natuur- en landschapsfotograaf.

Het thema van de PiXperience 2022 is ‘Goed gezien’. Natuurfotografie begint met zien: de potentie van je onderwerp zien en dit vertalen naar een foto. Dat klinkt heel simpel, maar zie jij het ook echt, of kijk je er alleen maar naar (en loop je eraan voorbij)?
Kijken is iets heel anders dan zien. Kijken doe je alleen met je ogen. Maar wil je jouw fotografische blik ontwikkelen en leren om echt te zien, dan moet je ook een blik naar binnen werpen, daar waar je visie en verbeelding huist. Dat is hoe echte topfoto’s ontstaan.
Bekijk hieronder een impressie van dit evenement: