PERSBERICHT

PiXFACTORY heeft het Brouwersdam gelegen Informatiecentrum Grevelingen gekocht van Staatsbosbeheer. Na een aanbestedingsprocedure werd het plan van PiXFACTORY om er een natuurfotografie- en vogelbelevingscentrum te vestigen als beste beoordeeld en wonnen ze daarmee de aanbestedingsprocedure.

PiXFACTORY is een uitgeverij, opleidingsinstituut, evenementen-organisatie en webshop voor natuurfotografen en vogelaars. De belangrijkste labels zijn natuurfotografie.nl en vogelskijken.nl.

PiXFACTORY zal in het gebouw een natuurfotografie- en vogelbelevingscentrum vestigen en een intensief activiteitenprogramma aanbieden met tal van cursussen, workshops, events en excursies.
Het belevingscentrum behoudt zijn openbare functie en wordt met exposities, films en laagdrempelige activiteiten een waardevolle toevoeging voor inwoners en toeristen. Met een volledige uitgerust auditorium herbergt het centrum één van de grootste zalen in de omgeving en is het een aantrekkelijke plek voor organisaties en bedrijven om hier hun congres of teamdag te organiseren. Hierin zal PiXFACTORY de samenwerking zoeken met de aanwezige ondernemers op de Brouwersdam.

PiXFACTORY zal het gebouw van binnen flink aanpakken en er een functioneel geheel van te maken. Naast het auditorium komt er een natuurbelevingswinkel, daghoreca en een expositieruimte. Hierbij is het uitgangspunt dat de inrichting zoveel mogelijk circulair zal plaatsvinden. De opening is medio 2024 voorzien.

Natuurfotografie- en vogelbelevingscentrum