Ruim vijf jaar geleden zijn Jan en Marjan Vermeer gestart met natuurfoto magazine. Vanaf de lancering heeft het magazine een stevige positie verworven in het bladenlandschap. Het unieke magazine richt zich vanaf het begin op de fotograferende natuurliefhebbers, een doelgroep die nog steeds groeit. Na een voorzichtige start in de losse verkoop is twee jaar geleden begonnen met een bredere verspreiding en ligt natuurfoto magazine in alle grotere boekhandels en kiosken in Nederland en België.

Om de positie van het magazine verder te verstevigen is het wenselijk meer online activiteiten te ontwikkelen, fotowedstrijden en events te organiseren, zodat er een brede community van natuurfotografen ontstaat.

PiXFACTORY heeft al deze activiteiten in de afgelopen jaren succesvol ontwikkeld met onder andere Natuurfotografie.nl, Birdpix, de Groene Camera, Natuurfotoworkshop, PiXperience en een succesvolle uitgeverij.

De relatie tussen natuurfoto magazine en PiXFACTORY is altijd zeer collegiaal en hartelijk geweest. Vanuit deze relatie zijn er gesprekken gevoerd waarbij is besloten dat natuurfoto magazine per 1 januari 2018 door PiXFACTORY werd overgenomen. Tegelijkertijd met de overname nemen Jan en Marjan Vermeer afscheid van het magazine. Fotograaf Jan Vermeer gaat zich weer volledig richten op zijn grote passie: fotografie.

Volgens Marjan en Jan zijn de abonnees in goede handen bij PiXFACTORY: “De synergie die nu ontstaat geeft volop cross mediale mogelijkheden en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Zowel abonnees als adverteerders profiteren hiervan”.

Daan Schoonhoven is verheugd met deze stap: “natuurfoto magazine past goed in het portfolio van PiXFACTORY. Het magazine gaat de verbindende schakel worden in al onze activiteiten en versterkt ons bereik onder natuurfotografen. We hebben ongelooflijk veel zin om er een nóg beter magazine van te maken”.

Het eerste nummer dat gemaakt wordt door de nieuwe redactie van PiXFACTORY valt half februari 2018 op de mat.

Klik hier voor meer informatie en om een abonnement te nemen.