Tijdens het evenement ReisPiXperience 2015 werd het Praktijkboek reisfotografie gepresenteerd. Deze uitgave is het zesde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken fotografie van Uitgeverij Birdpix.

Je vindt alles over reisfotografie in één boek; in één boek lees je alles wat je weten moet over Straatfotografie, Architectuurfotografie, (cultuur)landschapsfotografie en fotografie van het dagelijks leven. Het Praktijkboek reisfotografie is compleet, diepgaand, praktisch en geschreven door specialisten.

Het is voor het eerst dat Marsel van Oosten (wereldberoemd natuur- en wildlifefotograaf) zo uitgebreid inzicht geeft in zijn visie en werkwijze, inclusief tientallen foto’s van zijn hand. Marsel heeft de hoofdstukken over Wildlifefotografie en Avond- en nachtfotografie geschreven.

Daarnaast heeft het boek een bonushoofdstuk: het maken van een beeldverhaal. Je komt thuis met duizenden foto’s en wat doe je er vervolgens mee? En wat betekent het voor je fotografie als je denkt in beeldverhalen? Dit extra hoofdstuk voegt een nieuwe dimensie toe.

Het boek is verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel en in Vlaanderen bij elke Standaard boekwinkel. Het is ook verkrijgbaar via deze webshop.